dilluns, 6 de febrer del 2017

Teatre d'Eduard Vidal i Valenciano: "Tal hi va que no s'ho creu"

"Tal hi va que no s'ho creu" sarsueleta còmica d'Eduard Vidal i Valenciano estrenada a Vilafranca l'agost del 1864, cal suposar que a l'escenari del teatre municipal, a la plaça de l'Oli- Vall del Castell, l'únic que hi havia en funcionament. Llibret de 12'5 x 19'5 cm., mancat de la portada i la darrera pàgina. Pel que fa a la primera, s'indica que havia estat publicat a la impremta barcelonina de Jaume Jepús, l'any 1864, i que tenia un total de 36 pàgines, però les darrers es van malmetre i van ser copiades a mà i afegides a l'exemplar que ens ha arribat.

Si en voleu saber més del teatre d'Eduard Vidal i Valenciano podeu veure el meu treball:   

    Eduard Vidal i Valenciano en els inicis del teatre dramàtic català publicat a "Olerdulae", Museu de Vilafranca. Any XX-XXI, gener 1995, desembre 1996. Recollit ara al meu blog La vilafranquina. Gaseta del Penedès a l'entrada del 4 de febrer d'aquest any 2017.
                   
   També a SOLÉ I BORDES, Joan Notes sobre el teatre d'Eduard Vidal i Valenciano A «Miscel·lània Penedesenca 1981» Pàg. 203 i següents. Ed. Institut d'Estudis Penedesencs. Vilafranca del Penedès 1982. que podeu consultar i baixar-vos en PDF a: 

http://www.raco.cat/index.php/MiscellaniaPenedesenca/article/view/59185















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada